Cand intalnesti un cuplu pentru prima data, primul aspect pe care-lobservi este stilul de comunicare. Stilurile de interactiune de rutina sunt extrem de relevante pentru ceea ce se intampla in relatia celor doi.

Sunt cupluri care vorbesc tot timpul si altele care rezerva ocazii speciale pentru a discuta. Unii sunt mai vorbareti( ma declar vinovata! :)), pe cand altii sunt rezervati, introvertiti.

Cert e ca nu e o regula, conteaza ce se potriveste acelui cuplu. Indiferent de stilul de comunicare exista insa o regula obligatorie in casnicie: la bine si la greu, sanatosi sau bolnavi, sa aveti grija unul de celalalt – si sa vorbiti.

Daca sunt chestiuni importante in relatie, nemultumiri, decizii de luat, dezamagiri, care stau sa dea pe dinafara, trebuie neaparat sa vorbiti constructiv si liber, altfel nu veti avea o casnicie fericita si durabila.

Barbatii vor spune: Hey, sunt barbat! Noi nu ne pricepem sa ne exprimam sentimentele.

Dragi barbati, e musai sa vorbiti cu partenera, lasati scuzele astea idioate. Nu aveti cum sa fiti fericiti cu o femeie timp de 30 ani sau mai mult, daca nu puteti vorbi, daca nu invatati sa impartasiti cu sotia in mod confortabil sentimentele si ideile.

Daca observi ca partenerul se inchide in el si nu vrea sa discute, e musai sa ceri o schimbare, pana nu bubuie ceva. Daca nu aplanati conflictele in timp util, e posibil la un moment dat sa fie prea tarziu.

Esecurile in comunicare sunt cele mai frecvente motive pentru destramarea casniciilor. Daca va transformati in doua rate moarte, nu mai aveti nici o posibilitate de a reinvia relatia. Cand oamenii nu mai stau de vorba este un semnal clar de avertizare al unui mare pericol pentru casnicie.

Cu partenerul discuti in mod deschis si placut, ca sa fie constructiv, nicidecum conflicte, deci si modul de abordare este extrem de important. Daca nu comunicati, atunci nu va puteti intelege.

In centrul unei casnicii fericite se afla comunicarea.

Nu presupune ca celalalt iti citeste gandurile.