Am invatat ca nu te casatoresti doar cu o persoana, de fapt te casatoresti cu toata familia acelei persoane.
Este un adevar fundamental al casniciei. Relatia cu socrii influenteaza in foarte mare masura relatia cu partenerul de viata si subiectul acesta trebuie musai luat in serios. Din punctul meu de vedere este o componenta esentiala a unei casnicii implinite pe termen lung.
Din pacate, nici la acest capitol nu primim de nicaieri instructiuni, asa ca nu de putine ori ne trezim pe un camp minat al relatiilor cu socrii.
Viata este plina de decizii dificile si niciodata nu putem multumi pe toata lumea. Din acest motiv gandirea corecta este ca intotdeauna intre un conflict dintre partener si familia ta, este acela sa-ti sustii partenerul.
Este datoria ta sa-ti sustii partenerul si sa te comporti in asa fel incat familia ta sa fie constienta de acest lucru. De la inceput trebuie trasata aceasta idee, iar cuplul nou format sa fie unit si sa transmita tuturor clar ca ei doi sunt pe primul loc.
In cuplurile in care nu s-a format acest tip de loialitate, au urmat rapid probleme conjugale. De fapt problema este ca unul din soti nu-si sustine partenerul.
Lucrurile acestea se simt de la inceput, iar sfatul meu este sa nu intrati in relatii unde de la inceput miroase a conflict.
Cand partenerul este de partea parintelui, relatia 100% nu va merge!
Pentru a depersonaliza relatia cu socrii e important sa nu pornesti de la premiza ca au ceva cu tine, ci ca vor binele copilului lor si al tau, trebuie sa te gandesti la calitatile parintilor, daca situatia nu e foarte grava.
Este indicat sa evitati relatia cu parteneri, care sunt singuri la parinti si in care vedeti de la inceput o relatie foarte apropiata intre mama lui si el.
Genul acesta de mame nu vor da drumul niciodata puiului lor si nici o femeie nu va fi suficient de buna pentru odrasla lor.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.