Ranile copilariei sunt de fapt acele nevoi neindeplinite in copilarie de catre cei care ne-au crescut.
Se pare ca singurul mod prin care putem aduce vindecare acestor rani este sa gasim acum o persoana care sa ne dea ce ne-a lipsit in copilarie.
Este foarte greu de indurat, dar acest gen de relatie are un scop uimitor si minunat, adica sa reusesti sa vindeci ranile partenerului tau.
Parintii fie au fost prea implicati si acum va simtiti sufocati si controlati, fie au fost neimplicati si v-a creat sentimentul de abandon.
Dragostea romantica atrage partenerii ale caror comportamente va fac sa retraiti sentimentele pe care le-ati avut fata de cei care v-au crescut.
Ca sa te vindeci ai nevoie sa retraiesti acele emotii in viata de adult. Cand erai copil, erai neajutorat, dar acum ca adult poti controla partenerul astfel incat fiecare dintre voi sa-si implineasca nevoile.
90% din frustrarile pe care i le provoci partenerului sunt cauzate de problemele pe care le-a avut el in copilarie.
Se pare ca dupa aceasta constientizare si sprijin reciproc, lucrurile vor functiona.
De fapt incompatibilitatea e baza reala pentru o legatura de succes, compatibilitatea e premisa pentru plictiseala.
Situatiile delicate apar in momentele de stres si conflict, cand unul din parteneri se retrage in liniste si atunci trebui sa-i dai ragaz fara sa-l tulburi, iar celalalt este expansiv, vrea sa-si exprime sentimentele. Cei doi se vor innebuni reciproc, dar aproape intotdeauna se vor casatori unul cu altul.
Ce trebuie sa faca fiecare?
Voi ce expansivi si deschisi nu trebuie sa insistati in acele momente, sa invinuiti.
Pentru ca celalalt sa iasa din linistea lui trebuie sa se simta in siguranta, trebuie sa-l apreciati cu voce tare pentru ce face, trebuie sa-l lasi sa iasa el din linistea lui cand se simte pregatit.
Cel care se ascunde in liniste trebuie sa inteleaga ca cel care se deschide prea mult se simte coplesit, iar daca tu te retragi se va simti si mai singura. In momentul acela trebuie sa-i acorzi toata atentia ta, tot sprijinul, adu-i o floare, aproba sentimentele ei, spune-i cuvinte frumoase. Cel care are obiceiul sa se retraga trebuie sa invete sa comunice frumos, tot timpul trebuie sa faca asta, dar mai ales in acele momente de tensiune. Odata ce se simte in siguranta si iubita, se va calma ca prin minune.
Dupa acest proces cei doi vor invata sa danseze impreuna, practic se invata reciproc, fiecare capata abilitatile celuilalt.
Este foarte important pentru cel care e obisnuit sa se retraga sa invete sa comunice clar si tare asa cum face partenera, iar cea care isi expansioneaza emotiile sa invete sa faca un pas inapoi.
Secretul este sa folosesti conflictul pentru a declansa startul pentru evolutie.
Ceea ce e important sa intelegem este ca o relatie fara conflicte nu exista, noi suntem datori sa tratam cu maturitate managmentul conflictelor, sa colaboram spre binele celui de langa noi fara a ne gandi ca celalalt ne vrea raul, ci dimpotriva, celalalt se simte deconectat emotional, iar tu ca partener trebuie sa ai rabdarea necesara sa-l cunosti si sa aplici acele tehnici care functioneaza pentru partenerul tau, astfel incat sa construiti o fundatie solida.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.