O relatie are nevoie de iubire, dar comunicarea, respectul, loialitatea si increderea o vor tine in viata.

Dragostea e la fel de veche ca umanitatea, insa institutia casatoriei este infiintata mult mai recent prin sec al 13 lea. Casatoria are de-a face cu iubirea. In mod normal nici o casatorie nu ar trebui sa aiba loc fara ca cei doi sa-si impartaseasca sentimente sincere de iubire, contrar a ceea ce se intampla in realitate de cele mai multe ori. Chiar si in zilele noastre au loc casatorii din tot felul de motive, fara nici o legatura cu sentimentele de dragoste, pentru ca oamenii inca nu stiu cu adevarat sa iubeasca, nu stiu care sunt bazele unei casatorii de succes. Oamenii nu stiu sa lupte pentru iubire, nu stiu sa colaboreze pentru depasirea cu succes a momentelor de cumpana. Oamenii nu stiu cat de mult le poate influenta viata, in mod negativ, o relatie nesanatoasa, nebazata pe iubirea devotata. Atat de mult conteaza psihicul uman, incat ne poate influenta corpul fizic, emotiile negative pot conduce la boli extrem de grave. Se intampla un dezechilibru la nivelul intregii fiinte umane.

Orgoliul si egoul nu isi au locul intr-o relatie de iubire, dar realitatea arata ca sunt principalele impedimente in conectarea dintre cei doi.

Casnicia nu vine cu un ghid de folosire, asta lasa cuplurile in intuneric, cand vine vorba sa-si identifice nevoile sau sa ceara ce-si doresc. Nu dureaza mult si intra in scena conflictul. Se perpetueaza un dezechilibru de putere, supunerea a devenit o marfa rara, ambii vor sa domine.

Ambii parteneri au drepturi egale in relatie, nimeni nu domina pe nimeni, cei doi au datoria de a construi si de a evolua psihologic si spiritual. Dorinta de a evolua este singurul motiv pentru care un barbat si o femeie merg pe drumul casatoriei.

Dragostea romantica e o iluzie, de la extaz la agonie e doar un pas.

Dragostea romantica este forta care ne atrage, care are trasaturile pozitive si negative ale celor care ne-au crescut. Tocmai acesta e motivul pentru care sfarsim iritati si dezamagiti de partener. De aceea relatiile ajung sa fie atat de dureroase si dificile.

In momentul in care doi parteneri decid sa-si uneasca destinele au datoria sa constientizeze importanta tuturor aspectelor si situatiilor care pot aparea pe parcurs. Sentimentele sunt cele mai importante, dar si restul elementelor rationale au o influenta tot atat de puternica.

Rationalitatea si abilitatea de a ramane calm in orice situatie devin cele mai importante caracteristici ale situatiilor de conflict.

Un mariaj sanatos are beneficii are beneficii complete atat pentru cei doi, cat si pentru societate.

Vechiul tip de mariaj in care unul conducea si celalalt se supunea , in dezavantaj femeia, s-a terminat.

A aparut o noua forma de mariaj, care se pare ca ia nastere cu multa staruinta.

Pentru ca oamenii inca nu au abilitatile necesare sa lucreze constructiv la un astfel de mariaj, infloresc divorturile. Este real faptul ca acest ciclu distructiv nu aduce beneficii reale in societate, copiilor, desi individual poate ca da.

Si divortul are partile lui bune, pentru ca devenim mai constienti de importanta casatoriei si a tuturor implicatiilor.

Pentru cei care au divortat, exista o motivatie in plus sa lucreze si sa constientizeze transformarea lor si conceptul de alegere constienta atunci cand fac al doilea pas.

Oamenii casatoriti sunt mai sanatosi, traiesc mai mult, au copii mai rezistenti, se bucura de venituri mai mari si o viata mai usoara. Sunt motive suficiente pentru care sa ne dorim sa facem parte dintr-o casatorie fericita.

Minunat! Ce stimulent grozav sa ne cizelam abilitatile pentru un mariaj fericit! Tobele, va rog :))