Libertatea ne da ocazia sa fim atenți la noi și să învațăm și din ce vedem in jurul nostru.

Cunosc câteva femei pozitionate intelectual, financiar peste medie de vârsta mea.

După divorț n-au stat prea mult pe ganduri și s-au recasatorit rapid cu alai, cu siguranta ca de data asta va fi bine, multă mediatizare și fericire.

Vraja n-a durat prea mult, nici vacantele exotice și nici pozele de pe Facebook n-au ajutat la sustinerea casniciei, astfel ca deja au contabilizat al doilea divorț, la mai putin de 40 ani.

In relația cu S. ( nici nu eram divorțată legal), deja discutam de un viitor copil, de casatorie, foarte rapid de la momentul, cand ne-am cunoscut.

După o perioada petrecută cu el, am realizat că era un bărbat abuziv emotional cu mine și chiar cu copiii mei….ca tot ma întreabă toată lumea de ce nu mai sunt cu el, dacă l-am iubit atât de mult.

Psihologul îmi spusese din prima sa renunt la el, dar eu trebuia sa-mi trăiesc povestea.

Gaslighiting, o formă de violenta psihologică invizibilă, pe care multe femei o trăiesc și nu-si dau seama.

Vreau sa atrag atenția asupra faptului ca bărbații abuzivi, te vor cere repede în căsătorie.

Femeile divorțate cu copii sunt cele mai vulnerabile. După divorț, femeile aud în toate părțile:” N-o sa te mai ia nimeni cu copii!”

La 3 ani de la divorț le transmit acelor sceptici, ca sunt mulți bărbați, care te-ar lua și cu 10 copii, doar ca dupa ce-ți deschizi mintea, ca femeie, n-ai mai lua tu niciunul.

Gaslighiting e o structura perversa de tip psihopat care manipuleaza și rastalmaceste, scoate din context, astfel încât celalalt sa para ca nu a înțeles corect. Sunt artisti in manipularea comportamentelor și a cuvintelor.

Ei sunt permanent victime, iar ceilalți sunt nerecunoscatori.

Astfel de agresori folosesc altruismul, mințitul și negarea ca forme principale de manifestare.

Ni se induce ideea ca ni se face o favoare prin faptul ca suntem prin preajma.

Tiparul psihologic ” Eu sunt OK, restul lumii nu e OK!” amesteca narcisismul cu perversitatea.

Mare grijă la cei care se pozitioneaza in rolul de victime. Aud peste tot in jur: ” Vai saracul, nevasta-sa era o scorpie, el e baiat bun! sau invers”….si multă atenție cand ti se aduce inelul mai rapid decât te-ai aștepta, pe motiv: ” Ei, la vârsta asta, cat sa astepti?!” sau …la nici o lună de la debutul relației-artificii pe tavan…pentru ca vârsta….

Aduceți-va aminte de mamele vitrege din povestile pentru copii. La exterior pare o femeie de toată isprava, care s-a implicat în relația cu un bărbat cu copii, pare ca are multă afectivitate de oferit.

În realitate însă, este o femeie abuzivă psihologic, care profita de toți cei din jur pacalindu-i cu bunele sale intenții.

Exact asa sunt mulți din preajma noastră, niște persoane aparent bune, cu intenții laudabile, iar realitatea e, de fapt, alta.

Cand treci prin asta, asculta-ti corpul. Senzația ca nu ești in povestea ta, induce o stare de tensiune in tot corpul.

Reactia corporala in preajma lor, senzația ca trebuie sa mergem pe varful degetelor de frica, este de fapt, abuzul psihologic invizibil.