Fiecare persoană are propriile sentimente, idei, dorințe, percepe realitatea intr-un mod propriu și are libertatea de a face alegeri în viața.
A avea răbdare fata de o anumită persoana înseamnă s-o iubim chiar și în ciuda faptului ca nu suntem de acord cu alegerile pe care le face.
Nu toată lumea tine cont de dorințele noastre. În relațiile cu ceilalți oameni, trebuie să acceptam această realitate și sa ne modelam așteptările în privința lor în funcție de acest principiu.
În caz contrar vom arata nerăbdare sub formă de reproș la adresa lor, iar relația cu ei va deveni tensionată.
Fiecare dintre noi este intr-o continua devenire, uneori în bine, alteori în rau.
Nu ne putem controla unii pe alții, dar ne putem influenta. Acest lucru presupune sa fim răbdători cu ceilalți, sa-i lăsăm sa-si cultive individualitatea. Doar prin răbdarea noastră ii putem face sa se schimbe.
Doar prin iubirea noastră statornica și însoțită de răbdare putem cultiva relații de calitate cu cei din jur.
Am învățat sa fiu răbdătoare, am învățat sa-mi controlez furia în momentul în care sunt atacată, sa rămân și sa-l ascult pe celalalt indiferent de ce are de spus și de felul în care o spune.
Este foarte important sa empatizezi cu celalalt, sa dai dovada de înțelegere fata de sentimentele lui.
A avea răbdare înseamnă să fim dispuși sa toleram la un moment dat atitudinea inversunata a unui om, sa ascultam pana la final ce are de spus. Atunci când ii demonstrezi celuilalt ca îți pasa de sentimentele lui, când ii adresezi întrebări sa pătrunzi în gândurile și sentimentele lui vei vedea ca relația cu celalalt se va îmbunătăți.
Nimeni nu este perfect, cu toții ne enervam uneori. Din acest motiv simțim durere, furie, frustrare, dezamăgire. Nu este nimic în neregulă cu aceste sentimente. Este foarte important însă modul de reacție, atitudinea noastră. Asta nu înseamnă că ești de acord cu celalalt, ci doar manifești înțelepciune prin a-l asculta, pentru ca relația cu el sa nu aibă de suferit.
Răbdarea este cea mai eficienta atitudine prin care îți poți îmbunătăți relațiile cu ceilalți.
Cel mai greu mi se pare sa am răbdare cu mine însămi. Pana la momentul acesta am fost intr-o goana continua, liste întregi de obiective pentru care munceam de dimineață până seara, epuizata pe plan profesional și chiar personal.
Am ajuns în punctul în care realizez ca a-i iubi cu adevărat pe ceilalți, presupune ca mai întâi sa am răbdare cu mine.
Când nu fac totul perfect, ma uit la efortul depus de mine în situația respectiva și încerc sa inserez experienta în procesul de evoluție personală. Ma setez mental cu un plan de reușită în viitor, ca urmare al acelei experiente mai puțin reușite.
Răbdarea este o trăsătură de caracter fundamentală.
Prin răbdare am învățat sa ma concentrez pe soluție și nu pe problemă, nu pe vinovat.
Opusul răbdării este orgoliul.
Când vom înțelege ca nu avem întotdeauna dreptate, cand vom pune relațiile cu semenii noștri mai presus de dorințele noastre egoiste, care nu fac altceva decât sa ne priveze de bucurie, vom descoperi beneficiile pe care le aduce în viata noastră relațiile mai strânse și mai sincere cu cei din jur.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.