Se scrie enorm de mult si bine despre psihologia femeii, insa partea aceasta de explorare a universului masculin interior este o enigma inclusiv pentru barbati.
Este clar ca suferim cu totii din aceasta situatie, femeile sunt deja la un nivel de evolutie destul de inalt, ele cauta in continuare sa se dezvolte, fac terapie, citesc, merg la evenimente legate de feminitate, dezvoltare personala, nutritie, in schimb barbatii inca plutesc si traiesc intr-un univers paralel. Ce este cu adevarat trist, este ca ego-ul lor este atat de puternic, incat partea aceasta de dezvoltare ajung sa o ignore si chiar sa o denigreze.
Barbatii au ajuns intr-o criza profunda de identitate si lucrul acesta se reflecta foarte mult in felul cum trateaza femeile, copiii, chiar si colegii sau prietenii.
Mi-e teama sa ma gandesc la zestrea psihlogica lasata baieteilor nascuti acum. Singurul mod de a face lucrurile mai usoare este sa-i facem acum pe barbati sa constientizeze cat de important este sa invete sa se cunoasca, sa constientizeze cat de important este in primul rand pentru fericirea lor sa fie bine cu ei insisi, sa-si dea jos mastile, sa traiasca in relatii de respect si iubire cu femeile si copiii lor.
Codul masculinitatii adaptat vremurilor noastre trebuie rescris si adus in lumina reflectoarelor pe cat mai multe canale in special de barbati pentru barbati.
Tabloul pe care-l intruchipeaza in mod traditional un barbat este: puternic, intr-o forma fizica buna, priceput la reparatii(desi mie nu a reusit nici un partener sa faca mai mult decat sa schimbe un bec) si suficient de atragator incat sa ajunga in pat cu femeile.
Adaugam la cel traditional, barbatul adevarat, care vezi doamne nu trebuie sa fie preocupat de : ce gandesc femeile despre infatisarea lui, nu trebuie sa fie sentimental, nu trebuie sa planga si trebuie sa fie cel mai tare, sa rezolve orice situatie, plus ca faptul ca e posesor de penis, il face in mod automat barbat.
Teama aceasta a barbatului de a se arata vulnerabil si autentic, de a-si manifesta sentimentele pentru o femeie, ii tin captivi intr-o mare de masti, pe care le poarta alternativ. Insasi denumirea de masculinitate e o masca, rolul acesta te face sa pierzi contactul cu sinele real.
In momentul in care, ca barbat, te confrunti cu dificultati de relationare cu femeile, cu cei din jurul tau, cand nu te simti autentic si confortabil in interiorul tau, primul pas spre vindecare si evolutie este cunoasterea, auto-cunoasterea prin terapie mai ales, mi se pare cea mai rapida si reala forma de a lua contact cu sinele tau, de a-ti demasca ranile, vulnerabilitatile, de a fi tu cel real si autentic, doar asa poti fi adevaratul TU in rolul principal din viata ta. Ca sa fii fericit trebuie sa fii autentic.
Nu-ţi mai pierde vremea gândindu-te la cum ar trebui să fie un bărbat bun. Fii tu însuţi unul. Marcus Aurelius